Menu
Events

Geen last van de zon tijdens het congres

Herinnering aan een congres

Hebt u daar ook wel eens last van? U staat of zit met iemand te praten en de zon schijnt recht in uw ogen. Het is druk, dus iets opzij gaan is geen optie. Het kan uw hele indruk van het congres als geheel beïnvloeden. Als u aan dit congres denkt, dan herinnert u zich steeds weer die lastige zon. Terwijl het juist van belang is om klanten te behouden.

Ontwerp van een congresgebouw

De invloed van de zon kan iedere architect meenemen in het ontwerp van een gebouw. Een van de doelen van een congrescentrum is om mensen met elkaar in contact te brengen. Een zonwering kan helpen om dit contact op een positieve manier te ervaren.

Er zijn (en blijven) natuurlijk verschillende methoden om de zon buiten de deur – c.q. het raam – te houden. De architect heeft hierin – met zijn opdrachtgever – volkomen keuzevrijheid. Toch is het van groot belang dat er aandacht aan besteed wordt.

De positieve kanten

Als de zon op een vakkundige – en voor het oog misschien zelfs ook mooie – wijze wordt geweerd, heeft dat de nodige voordelen. Denkt u bijvoorbeeld eens aan:

  • de toenemende aandacht voor gesprekspartners en -leiders,
  • een prettig en welkom gevoel en
  • een groter (inhoudelijk) effect van de activiteiten.

Hierdoor neemt ook de kans op tevredenheid – en dus terugkomst – van de congresorganisator toe. Het versterkt de marktpositie van zowel het congresgebouw, als de congresorganisator en mogelijk zelfs van de deelnemers. Kortom, de interne weersgesteldheid van het gebouw vraagt van de betrokkenen de juiste – de beste! – keuzes…