Menu
Branche

Een 0900 nummer wat kost dat nou

Als je wel eens belt met een informatienummer of servicenummer dan ben je het nummer 0900 ongetwijfeld tegen gekomen. Dit is een telefoonnummer waarbij een speciaal tarief wordt gehanteerd.
Het 0900 nummer

Een groot gedeelte van de Nederlandse bedrijven maakt tegenwoordig gebruik van 0900 nummers. Wat heb je ervoor nodig? Deze nummers zijn bedoeld voor zakelijke informatie en diensten. Het zijn alleen bedrijven met een serieus karakter waardoor erotische of amusementsdiensten ze niet kunnen gebruiken. Verder dienen aanbieders van 0900-nummers zich te houden aan regels.
De Kosten

De kosten van 0900 nummer zijn de abonnementskosten en de gesprekskosten. De abonnementskosten variëren per provider maar zijn gemiddeld 45 euro. Afhankelijk van het beltarief dat je wilt hanteren worden de gesprekskosten berekend.

Bij het bepalen van het beltarief moet je rekening houden met het doel van een organisatie. Als je een lager beltarief hanteert dan is dit zeer klantvriendelijk. Wil je liever iets meer winst halen uit de gesprekken dan kun je beter een hoog beltarief hanteren.

De autoriteit consument en markt is de organisatie die controleert op een aantal dingen. Bij publicatie van een 0900 nummer moet je het tarief vermelden, vaak zie je dit in kleine letter staan. Is het beltarief hoger dan 15 cent dan moet er een maximum per gesprek worden vermeld.
Waarom een 0900 nummer

De voordelen van een 0900 nummer zijn:

  • Het bedrijf krijgt een landelijke uitstraling
  • Het bedrijf bepaalt zelf het beltarief wat de beller betaalt
  • Het bedrijf biedt extra service aan de klanten
  • Het bedrijf zal beter bereikbaar zijn

0900 nummers kunnen niet vanuit het buitenland worden bereikt. Een professionele organisatie zal naast een 0900 nummer altijd een gewoon telefoonnummer hebben.

 

Bron foto: www.contactcare.nl