Menu
Nieuws / Pco

De congres- en vergaderclassificatie

Bent u op zoek naar een vergader- of congresaccommodatie waarvan u van te voren wilt weten welke kwaliteit wordt geboden? Met de congres- en vergaderclassificatie weet u precies welke kwaliteit congresbedrijven bieden. 1 tot en met 5 vergaderhamers, dat is de classificatie voor congres- en vergaderaccommodaties. Net als het sterrensysteem voor hotels. De doelstelling van de congres- en vergaderclassificatie is samen te vatten in drie hoofdlijnen: het verhogen van de professionaliteit en de kwaliteit van de branche; het onderscheiden van bedrijven die zich hebben bewezen en het bevorderen van de transparantie voor de klant.

Nederland telt veel vergader- en congresaccommodaties. Het is in het belang van opdrachtgevers en accommodaties dat de markt transparant is. Wie biedt welke kwaliteit en voldoet aan eisen van capaciteit, bereikbaarheid, zitcomfort et cetera? De congres- en vergaderclassificatie is een uitstekend middel om inzicht te krijgen in hetgeen bedrijven bieden en is objectief. Doordat de aangesloten bedrijven regelmatig worden geïnspecteerd, leveren zij gegarandeerde kwaliteit. U herkent geclassificeerde bedrijven aan het onderstaande logo, dat altijd vergezeld gaat van het aantal hamers dat een locatie heeft gekregen:

Een Erkend Congresorganisatiebureau (ook wel Professional Congress Organiser, PCO genoemd) is een onafhankelijk bedrijf dat is gespecialiseerd in het organiseren van (inter)nationale congressen en meetings op een professionele basis. Zij bieden hoge kwaliteit en behoren tot de top in hun vakgebied en worden regelmatig door externe inspecteurs gecontroleerd.

Bovendien worden aan de hand van informatie en wensen van afnemers en technologische ontwikkelingen de eisen regelmatig aangescherpt en uitgebreid. Erkende congresorganisatiebureaus lopen nadrukkelijk voorop met kwaliteit op het gebied van zakelijk bijeenkomen.

Alleen wanneer een bedrijf aan alle eisen voldoet mag het predikaat ‘Erkend Congresbedrijf’ worden gevoerd. Erkende congresorganisatiebureaus bieden opdrachtgevers tal van zekerheden op elk gebied. De voorbereiding, de organisatie en begeleiding op de dag van het evenement, de afhandeling; opdrachtgevers kunnen er zeker van zijn dat het evenement vlekkeloos verloopt.

U herkent erkende congresorganisatiebedrijven aan het onderstaande logo:

Bezoek voor uitgebreide informatie en aangesloten bedrijven de website vergaderhamer.nl. Op vergadervaring.nl kunt u de ervaringen lezen van andere gebruikers.