Menu
Nieuws

Maak indruk met een mooie presentatiewand

Op een beurs of evenement kun je als bedrijf eigenlijk niet meer zonder een mooie presentatiewand. Het is de ideale manier om jezelf apart te zetten, de aandacht te trekken en een professionele, verzorgde uitstraling te etaleren. Wat zijn de mogelijkheden van presentatiewanden, en hoe zorg je voor maximale effectiviteit?

Toepassingen
Iedereen heeft een andere benaming voor presentatiewanden, en samen vertellen die je eigenlijk alles wat je nodig hebt: achtergrondscherm, beurs- of expositiewand, pop-upwand, et cetera. Presentatiewanden zijn namelijk op diverse manieren in te zetten. Juist die veelzijdigheid maakt ze zo handig. Je kunt ze simpelweg gebruiken om een beursstand cachet te geven door een fraaie achtergrond te maken, maar je kunt ze ook centraal zetten als actief presentatiemiddel. Net wat het beste bij de presentatie van je bedrijf past!

Gebruiksgemak
Het algemene idee van een presentatiewand is dat ze gemakkelijk te verplaatsen en op te bouwen zijn. Als je een wand gaat aanschaffen, moet je dus goed letten op het gebruiksgemak. Is het systeem lichtgewicht, eenvoudig in te klappen en te vervoeren, snel op te bouwen, heeft het z’n eigen verlichting en past het in een gewone personenauto? Dat soort vragen moet je allemaal stellen. Opvallend vaak komen dergelijke kwesties echter pas achteraf aan bod, en dan is er al snel sprake van weggegooid geld.

Kwaliteit
Daarnaast is ook de kwaliteit en duurzaamheid van groot belang. De meeste presentatiewanden zijn bedoeld om talloze keren ingezet te kunnen worden, en de prijsstelling is navenant. Laat je dus goed inlichten over de specifieke kwaliteiten die maken dat jouw presentatiewand net zo lang meegaat als je zou verwachten.

Design
Dan kom je ten slotte uit bij het design. Let bijvoorbeeld op de bedrukkingsmogelijkheden. Vaak wordt er textiel gebruikt, en dat is niet altijd even veelzijdig. Kies het liefste voor doek met een hoge witgraad en van een zware kwaliteit, zodat je ontwerp het beste naar voren komt. Let ook op de grootte en de vorm. De mooiste presentatiewanden kunnen ook in een halfronde vorm worden opgebouwd.

Dompel bezoekers onder in een 3D-ervaring
Als je jezelf en je bedrijf effectief wilt presenteren op een beurs, moet je je verplaatsen in de bezoeker. Die dwaalt waarschijnlijk de hele dag lang van stand naar stand, en krijgt veel te verwerken. Daarom moet je echt opvallen. Met een mooie presentatiewand zorg je gegarandeerd voor een extra dimensie aan je presentatie!