Menu
Nieuws

Albron zelfverklaring NEN-ISO 26000 MVO-richtlijn extern geverifieerd

Albron heeft als eerste foodservice-organisatie en als één van de eerste bedrijven in Nederland NEN-ISO 26000, dé internationale richtlijn voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), succesvol en aantoonbaar gehanteerd om duurzamer te ondernemen.

NEN-ISO 26000 is de internationale richtlijn die organisaties helpt te bepalen wat MVO voor hen betekent. ‘Albron heeft, voortbouwend op onze reeds bestaande ISO-systematiek, ISO 26000 gebruikt om de gehele bedrijfsvoering en alle activiteiten tegen het licht te houden.’, zegt Ineke Snijders, manager Kwaliteit, Arbo & Milieu bij Albron. ‘Rekening houdend met de verwachtingen van onze stakeholders, hebben we ons integrale MVO-beleid naar een hoger niveau getild. Advies- en ingenieursbureau DHV heeft ons hierin begeleid.’

Primeur

NEN-ISO 26000 is een richtlijn, geen norm, en dus niet certificeerbaar. Albron heeft daarom een zelfverklaring NEN-ISO 26000 opgesteld volgens de splinternieuwe Nederlandse Praktijk Richtlijn (NPR) 9026. Deze NPR maakt gebruik van een groot aantal onderzoeksvragen en tabellen, als basis voor de onderbouwing van de zelfverklaring. Op deze wijze wil Albron laten zien dat zij de structuur en verwachtingen van ISO 26000 volledig heeft toegepast. De onderbouwing van de zelfverklaring is vervolgens door certificeringsbureau DNV geverifieerd als een onafhankelijke, externe toets op de inspanningen van Albron. Het extern laten verifiëren van de zelfverklaring geldt als een primeur. De zelfverklaring van Albron is te vinden op het Publicatieplatform ISO 26000 van NEN (www.nen.nl/iso26000).

Mijlpaal

Henk Voormolen, manager Duurzamer Ondernemen bij Albron: ‘Bij Albron ondernemen we al ruim 100 jaar met oog voor mensen en de omgeving. Door aan te sluiten bij deze internationale richtlijn structureren we de stappen die we al gezet hadden om duurzamer te ondernemen en scherpen we onze MVO-inspanningen verder aan. Wij zijn bijzonder blij met deze mijlpaal en gaan volop door op de ingeslagen weg. Ook duurzamer ondernemen met ISO 26000 is nooit klaar.’

Driedubbel duurzamer

Met het hanteren van de nu leidende standaarden, de NEN-ISO 26000 richtlijn, de MVO Prestatieladder en de CO2 Prestatieladder, laat Albron zien koploper te zijn op het gebied van MVO.