Menu
Locaties / Nieuws

De Dyck, nieuwe evenementenlocatie in ‘het Groene Hart’.

Midden in ‘het Groene Hart’, de polder tussen Amsterdam en Leiden, opent juni 2012 De Dyck haar poorten. De Dyck is een nieuwe moderne congres, vergaderen evenementenlocatie met een landelijk karakter, gelegen op 5 minuten van de A4 en op 1 kilometer van recreatiegebieden het Braassemmermeer en de Langeraarse plassen. Weg van de snelweg, maar dan wel centraal in de Randstad.

De kern van het complex van De Dyck wordt gevormd door een authentieke boerenschuur uit 1930. De originele houten balkenconstructie van de schuur zorgt gecombineerd met veel glas, een strakke inrichting en industriële elementen voor een eigentijdse, multifunctionele locatie met een landelijke touch.

De Dyck bestaat uit zes zalen met een totale oppervlakte van 500m2, een terras van 400m2 met uitzicht over het weidse groene polderlandschap en 100 gratis parkeerplaatsen. Het achter de locatie gelegen eigen terrein en de waterwegen bij de locatie bieden daarnaast veel mogelijkheden voor evenementen en recreatie. Het moderne, landelijke karakter van De Dyck komt niet alleen tot uiting in gebouw & inrichting maar ook in de catering, de boerenwinkel op het terrein en de integratie met het volledig functionerende boerenbedrijf.

Zakelijk & particulier

De centrale ligging maakt De Dyck ideaal voor de zakelijke markt; vergaderingen, trainingen, brainstormsessies, congressen, bedrijfsfeesten en break-out activiteiten. Binnen, maar in de zomer zeker ook buiten. Dat laatste geldt ook voor particulieren: de authentieke uitstraling van de schuur biedt een prachtig decor voor bruiloften en feesten, maar in de zomer is het bijvoorbeeld ook mogelijk te trouwen midden in een zonnebloemveld.

 Toeristisch knooppunt

In samenwerking met het Zuid-Hollands bureau voor Toerisme en de gemeente Kaag en Braassem wordt bij De Dyck een TOP (toeristisch overstap punt) gerealiseerd. Vanaf dit punt kan gewandeld en gefietst worden in de prachtige omgeving. Ook heeft De Dyck haar eigen boerenwandelroute van 3,5 of 6 kilometer over het eigen land. De Dyck is een initiatief van Reinier en Arno Kempenaar. Twee neven met een agrarische en evenementen/horeca achtergrond. Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom de Dyck? Kijk dan op: www.dedyck.nl of wordt lid van www.facebook.com/dedyck.nl

Hieronder krijgt u een kleine impressie van de Dyck en de werkzaamheden omtrent de bouw.