Menu
Events

Volop ‘Business & Pleasure’ tijdens dertiende editie People’s Business

Het netwerkgala People’s Business heeft op woensdag 11 en donderdag 12 januari 2012 plaatsgevonden in Beurs-World Trade Center te Rotterdam. Duizenden ondernemers uit de regio kwamen samen om relaties te onderhouden en nieuwe contacten op te doen. Gezamenlijk werd er geproost op een succesvol Nieuwjaar.

Op woensdag 11 januari opende Jan Peter Balkenende de beurs met een inspirerende toespraak. Na afloop hiervan werd er een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen Beurs-World Trade Center, tevens eigenaar van People’s Business, en het CHIO Rotterdam. Beide partijen organiseren prominente evenementen die een interessant netwerkplatform vormen voor ondernemers.

Op de tweede beursdag werd de Rijnmond Business Influential Award 2011 uitgereikt. Coert Beerman, winnaar van de Influential Award 2010, reikte dit jaar de prijs uit aan niemand minder dan Herman den Blijker. Andere genomineerden waren onder meer Ahmed Aboutaleb (burgemeester Rotterdam) en Mai Elmar (directeur van SS Rotterdam).

Traditiegetrouw wordt er tijdens People’s Business bijgedragen aan een goed doel. Dit jaar werd er door het comité van aanbeveling gekozen voor Make-A-Wish Nederland (voorheen Doe Een Wens Stichting). Tijdens het netwerkgala werden er diverse acties georganiseerd, zowel door de organisatie als door de exposanten, om een mooi bedrag in te zamelen. Bijvoorbeeld de opbrengst van champagneverkoop werd gedoneerd. Juwelier Schaap en Citroen plaatste ter stimulering van deze champagneverkoop op beide dagen steentjes in de glazen, in enkele gevallen betrof het een echte diamant. In totaal werd er ruim € 8.100,- ingezameld voor het goede doel, een recordopbrengst voor People’s Business.

Tijdens People’s Business treft ondernemend Rijnmond elkaar in een ontspannen sfeer. Circa 85 standhouders waren aanwezig, samen met de ruim 4.000 bezoekers gaven zij invulling aan het beursmotto: netwerken, samenwerken en elkaar versterken. Beide avonden werden verreikt met sfeervol entertainment en culinaire verrassingen. Zo was er het à la carte restaurant onder leiding van chef-kok Michel Deijkers en kon er over de hele beurs worden genoten van diverse lekkernijen, zoals echte Belgische chocoladetruffels, heerlijke sushi en verse oesters. Ook was er een afwisselend entertainment programma. Op het podium in de Rotterdam Hall gaven jazz zangeres Dolores Velasquez en pianist Kevin Ferreira da Silva (Stichting Jong Muziektalent Nederland) schitterende optredens. Op het Ridderkerkplein werd sfeer gecreëerd door zanger Ger Vos. De cultuurliefhebber kon zijn of haar hart ophalen op het kunst- en cultuurplein. Hier presenteerde designercollectief Corsage ‘OCEANS – Sea of Desire’, dankzij de inzet van dansers kreeg deze expositie extra dimensie.

Dat de dertiende editie geslaagd was, bleek naast enthousiaste reacties van exposanten en bezoekers ook uit lovende reacties op Twitter. Van dit medium werd tijdens de beursdagen volop gebruik gemaakt. Zo werden er ruim 750 berichten verspreid, wat neerkomt op het drievoudige van de voorgaande editie. Op de website ww.peoplesbusinessrotterdam.nl is inmiddels een uitgebreide foto-impressie te vinden.