Menu
Nieuws

Nieuw onderzoek werpt licht op de fysieke effecten van zakelijke reizen

Werknemers die frequent zakelijk reizen, blijken aanzienlijk meer last te hebben van een lager concentratievermogen, meer stress en een verminderde productiviteit in vergelijking met hun niet-reizende collega’s. Dit is één van de belangrijkste conclusies van een onderzoek, gedaan in opdracht van AirPlus International, mondiale aanbieder van oplossingen voor de betaling en evaluatie van zakenreizen.

Zo blijkt onder andere dat het dagelijkse herstelpercentage van reizende werknemers slechts 14% was, terwijl dit percentage bij niet reizende collega’s op 26% lag. De kwaliteit van het herstel laat bij de zakenreizigers met een score van -35 (uit -100 tot +100) ook te wensen over, vergeleken met +81 bij de groep niet-reizenden. De gevolgen hiervan hadden veel effect op de zakelijke prestaties door:
– een vermindering van de mentale capaciteit
– verminderde communicatieve vaardigheden
– een lager concentratievermogen
– verminderde betrokkenheid
– een lager tolerantieniveau
– verhoogd risico op een slechte gezondheid

Tijdens het onderzoek is gebruik gemaakt van de ‘BodyguardTM’, een apparaat speciaal ontworpen om hartslagvariaties te monitoren. Deze technologie heeft gedurende 72 uur reizigers met niet-reizigers te vergeleken.

Lian Wolfs, directeur Benelux bij AirPlus, licht toe: “Dat reizen een effect heeft op onze productiviteit en concentratievermogen was al langer bekend. De economische omstandigheden van de afgelopen jaren kunnen ertoe hebben geleid dat organisaties extra druk op hun personeel zetten in het belang van kostenbesparingen. Door aanpassing in het reisbeleid kunnen organisaties de productiviteit van hun personeel eenvoudig verhogen, zodat ze fris en gemotiveerd op hun afspraken verschijnen.”

Het volledige onderzoek en tips voor het verbeteren van de productiviteit van reizende werknemers kunt u lezen op www.airpluscommunity.com.