Menu
Events

De ICT voor een congres: checklist

U gaat binnenkort een congres organiseren. Het thema is bepaald, de opeenvolging van onderwerpen is in een mooie powerpoint-presentatie vastgelegd. Heeft u aan alles gedacht?

Is alles wel in orde?
U heeft voorzien in een interactieve deelname voor de congresgangers, waarbij diverse onderdelen van het programma online kunnen worden afgewerkt. Misschien voor het opzoeken van informatie, maar misschien ook voor het invullen van oefeningen. De zaal heeft een ideale grootte en sfeer, er zijn voldoende tafels en de stoelen zitten lekker. Zelfs de catering is helemaal in orde. Toch kunt u voor vervelende verrassingen komen te staan, als u enkele bijzondere puntjes niet van tevoren hebt gecheckt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een internettoegang?
482544539
Internet
Steeds meer ondernemers hebben hun belangrijke documenten in de cloud opgeslagen. De powerpoint-presentatie die u op het congres wilt gaan gebruiken staat vermoedelijk ook in diezelfde cloud. Zonder internettoegang is die presentatie tijdens het congres dus onbereikbaar. Ook uw deelnemers zullen zonder internet niet kunnen meedoen aan de online onderdelen van uw programma. Uiteraard kunt u niet verwachten dat iedereen zijn eigen persoonlijke internetbundel gaat aanspreken.

Belangrijke checkup
Het controleren van een goede internetverbinding is al belangrijk bij het vastleggen van de locatie. Het is zaak van tevoren te bellen over internet. Aansluitingen om bedraad het internet op te gaan zijn prettig, maar een goed functionerende wifi verbinding is nog belangrijker. Controleert u ook of de verbinding voldoende capaciteit heeft als uw deelnemers allemaal van internet gebruik gaan maken. Met zoveel apparatuur tijdens uw congres is het ook goed te controleren of er voldoende aansluitpunten zijn voor elektra.

NB aanlsuitingen moet aansluitingen zijn!