Menu
Nieuws

Congrestip: Mobile World Congress

Liefhebbers van mobiele telefonie opgelet! 22 tot en met 25 februari 2016 is het weer tijd voor ’s werelds grootste tentoonstelling voor de mobiele telecom: het Mobile World Congress. Dit bijzondere evenement vindt voor de achtste keer plaats, ditmaal in het Fira Gran Via and Fira Montjuïc in Barcelona. Een congres dat zeker het bezoeken waard is.

Het Mobile World Congress combineert de jaarlijkse tentoonstelling met een congres waarin belangrijke bestuursvoorzitters van mobiele operatoren, verkopers en content eigenaren bijeen komen. Het event trekt jaarlijks 80.000 tot 90.000 nieuwsgierige bezoekers, afkomstig uit meer dan 200 verschillende landen. Volgens veel fabrikanten de ultieme aangelegenheid om nieuwe producten te introduceren.

Samsung
Samsung pakt het elk jaar groots uit en is één van de meest spraakmakende deelnemers aan het congres. Al voor de Samsung Unpacked presentatie in Barcelona worden teasers vertoond om de geruchtenstroom op gang te brengen. De laatste Unpacked draaide natuurlijk vooral om de Samsung Galaxy S6, nu gaat er voorzichtig in de rondte dat Samsung de Galaxy S7 zal onthullen op het Unpacked evenement in februari. De nieuwe smartphone zou een behuizing van magnesiumlegering krijgen.

HTC
Een andere grote speler op het congres is HTC. Tijdens de editie in 2015 onthulde het techmerk met veel lawaai de HTC Re Valve VR bril. Dit is een virtual reality-bril om het gameplatform van SteamVR te ondersteunen. Bekende insider Evan Blass verkondigde op Twitter dat HTC in 2016 met de HTC One smartwatch op de proppen komt.

Sony
Sony kwam op het Mobile World Congress 2015 onder andere met de Xperia Z4 Tablet. Een Xperia Z5 tablet zou op de editie in 2016 geen verrassende aankondiging zijn.

Opvouwbare smartphone
De verwachtingen liggen bij het publiek elk jaar hoger. Waar komen de fabrikanten mee en wie is het meest spraakmakend? Samsung voedt al ruim twee jaar de geruchten bezig te zijn met een opvouwbare smartphone. Ook een uitgelekte roadmap van LG onthulde dat ook dit bedrijf werkt aan opvouwbare of oprolbare modellen. Zou een dergelijke revolutionaire smartphone de grootste innovatie van het Mobile World Congress 2016 worden?