Menu
Nieuws

Congres over online gaming

Ben jij een groot deel van de dag bezig met online gokken? En altijd op zoek naar weer een nieuwe casino bonus? Dan is de kans aanwezig dat je gokverslaafd bent. Waarschijnlijk geef jij niet direct toe dat dit het geval is. Dit is namelijk kenmerkend voor mensen met een gokverslaving. Wanneer je niets doet, wordt het probleem alleen maar groter. Je verliest meer en meer geld en je komt steeds verder in de problemen. Het is dan ook handig om hulp in te schakelen. Zonder hulp blijf jij namelijk doorgaan met online gokken. Je kunt in dat geval naar een verslavingsdeskundige gaan, maar je kunt ook eerst eens een congres over online gokken en de risico’s ervan bezoeken. Waarom dit interessant is? Dat lees je in deze tekst!

Wanneer ben je gokverslaafd?
Een congres over gokken begint vaak met het onderwerp gokverslaving. Vaak wordt de vraag gesteld wanneer je nu eigenlijk gokverslaafd bent. Als online gokker is het lastig om deze vraag te beantwoorden. Vaak erken je namelijk niet dat je zelf te maken hebt met een gokverslaving. Je bent goksverslaafd wanneer je aan niets anders meer kunt denken dan aan gokken. Bovendien gok je het liefst de hele dag door. Dit komt doordat je een bepaalde kick krijgt wanneer je aan het gokken bent. Je lichaam stelt zich hierop in, waardoor het zelfs goed gaat voelen wanneer jij online blijft gokken.

Wie zijn er aanwezig bij een congres over online gokken
Vrijwel altijd zijn er bepaalde gasten aanwezig bij een congres over online gokken. Het verschilt echter per congres wie er aanwezig is. Zo is er vaak een wetenschapper aanwezig. Hij licht aan de hand van afbeeldingen toe wat een gokverslaving met iemands brein doet. Vaak is er ook een verslavingsdeskundige aanwezig. Deze persoon kan vaak haarfijn uitleggen wat veelvuldig online gokken met je doet. Tot slot is er bij een congres over online gokken vaak ook een ex-gokverslaafde aanwezig. Hij of zij kan precies vertellen hoe het voelt om gokverslaafd te zijn. Ook legt deze persoon uit hoe het behandelen van een gokverslaving in zijn werk gaat en hoe hij/zij voorkomt opnieuw verslaafd te raken aan online gokken.

Waarom een congres over gokken bezoeken
Vaak wordt gedacht dat een congres over online gokken alleen maar interessant is voor mensen die ermee te maken hebben. Zo denken veel mensen dat er enkel verslavingsdeskundigen en wetenschappers aanwezig zijn. Dit is echter niet het geval. Ook wanneer jij regelmatig online gokt kan een bezoekje aan zo’n congres zeker de moeite waard zijn. De meeste online gokkers schrikken behoorlijk van zo’n congres. Dat is natuurlijk ook goed, want zo voorkom jij mogelijk dat jij binnenkort ook gokverslaafd bent. Heb jij niets met online gokken? Dan kun je natuurlijk ook gewoon naar zo’n congres gaan. Je steekt er namelijk altijd wel wat van op. Zo is een dergelijk congres bijvoorbeeld ook zeer interessant voor ouders van een kind met een gokverslaving.

 Zelf een congres over online gokken organiseren
Gokken is in een groot deel van Nederland nog een taboe. Het wordt weliswaar steeds meer gedaan, onder meer door modernisering van de Wet op de Kansspelen, maar er wordt vaak niet publiekelijk over gesproken. Daarom zijn er ook nog maar weinig congressen die gaan over online gokken en gokverslaving. Ben jij van mening dat hier meer aandacht aan besteed moet worden? Start dan zelf een congres over online gokken. Voordat je van alles gaat boeken, is het verstandig eerst de interesse te peilen. Zo voorkom je dat je straks een veel te grote of kleine zaal voor jouw congres hebt gereserveerd. Je kunt wat ons betreft beter te hoog inzetten dan te laag, want er is vast en zeker veel interesse in een congres over online gokken!