Menu
Nieuws

4 tips om scherp in te kopen als congrescentrum

De corona epidemie heeft helaas gezorgd voor minder inkomen voor congrescentra. Ook de steeds wisselende coronamaatregelen helpen niet om dit verlies in te halen. Daarom is het belangrijk om juist in deze tijd zoveel mogelijk geld te besparen. Lees hier 4 tips om geld te besparen als congrescentrum.

Printen en inkt

Door zoveel mogelijk dubbelzijdig te printen kan je de hoeveelheid papier die je gebruikt verminderen. Dit is ook nog eens goed voor het milieu. Ook door te kiezen voor goedkopere inktcartridges kan je veel geld besparen. Zo is de epson 603XL inkt cartridges van het huismerk een stuk voordeliger dan de versie van het merk Epson.  

Elektriciteitsaanbieder

Check goed of je elektriciteitsaanbieder nog de meest voordeligere aanbieder is. Door te kiezen voor een aanbieder kan het geld dat je bespaard flink oplopen. Ook als je aangeeft bij je huidige aanbieder dat je aan het oriënteren bent naar een andere aanbieder kan het zijn dat je huidige aanbieder je een goede aanbieding aanbiedt om te blijven bij hen.

Schoonmaak

Schoonmaak

Onderzoek hoe je de schoonmaak het voordeligst mogelijk kan laten doen. Zoek uit of dit goedkoper is als je eigen personeel dit doet of als je een schoonmaakdienst inhuurt. Let ook op of de gebruikte tijd voor het schoonmaken realistisch is. Misschien kan het wel sneller en efficiënter. Door minder tijd hieraan te besteden kunnen de kosten voor de schoonmaak sterk verminderd worden. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het niet ten koste van de kwaliteit gaat.

Too Good to Go

Dit is eigenlijk geen tip om geld te besparen, maar waarmee je wel wat extra geld kan verdienen. Als je congrescentrum een horeca heeft, heb je vast eind van de dag regelmatig eten over. Hoe zonde is het om dit weg te gooien? Daar het congrescentrum aan te sluiten bij de organisatie Too Good to Go verdien je niet alleen extra geld, maar draag je als organisatie ook bij aan een beter milieu. Met de app Too Good to Go kan je maaltijdboxen verkopen van producten die bijna over datum zijn. Dit kan bijvoorbeeld eten zijn wat over is van het ontbijt- of dinerbuffet. De mensen die het kopen komen het zelf ophalen. Het hoeft niet moeilijk te zijn, want je kunt in de app zelfs aangeven dat de mensen zelf een tasje moeten meenemen. Een groot voordeel van dat deze mensen bij je langskomen is dat tegelijkertijd meer mensen je congrescentrum leren kennen. Dit kan weer leiden tot mond-tot-mondreclame, waardoor mogelijk meer mensen gebruik maken van je congrescentrum.
Naast geld besparen is het ook slim om na te denken over nieuwe manieren om geld te verdienen.